Poortautomatisering

Elektromechanisch of Elektrohydraulisch?

Het verschil tussen elektromechanisch of elektrohydraulisch

  • Een elektomechanische aandrijving is een aandrijving waarbij de interne delen mechanisch zijn. Anders gezegd, de overbrenging van de interne motor naar de bewegende armen gebeurt via een tandwiel overbrenging.
    Voor niet al te zware of grote poorten zullen deze aandrijvingen volstaan. U dient echter niet te vergeten dat een mechanische overbrenging altijd een vorm van slijtage zal vertonen bij intensief gebruik of bij het leveren van hoge krachten.
  • Een elektrohydraulische aandrijving is een aandrijving waarbij de beweging tot stand gebracht wordt middels een hydraulische pomp, een cilinder en een zuiger. Deze aandrijvingen zijn dan ook geschikt voor hoge krachten of zeer intensief gebruik. Een hydraulische aandrijving op een kleine of lichte poort vertaalt zich logischerwijs in een extreem lange levensduur, de aandrijving kan immers op zijn gemak uw poort bewegen.

De keuze tussen elektromechanisch of elektrohydraulisch

Voor deze keuze zijn een aantal factoren belangrijk:

  • Het gewicht van de poort
  • De breedte van de poort
  • Heeft de poort een open constructie of is deze ‘dicht’ (b.v. gevuld met plaatwerk)
  • Het aantal openingen/sluitingen per dag (gebruikercycli)

Heeft u een dichte, zware, of brede poort, of heeft u een poort met een hoog gebruikercycli dan adviseren wij te kiezen voor een elektrohydraulische aandrijving. Wilt u simpelweg overcapaciteit om slijtage en de bijkomende storingen te minimaliseren en zo een langere levensduur van uw automatische poort te creëren, dan adviseren wij u ook om voor een elektrohydraulische aandrijving te kiezen.

Heeft u een kleine, lichte poort dan kunt u kiezen voor een voordeligere oplossing en adviseren wij u een elektromechanische poortautomatisering.